Pošlji povpraševanje
Igrala za radovedne starše in neustrašne otroke
kuka logotip

Igrala za radovedne starše in neustrašne otroke

Kuka je družina lesenih igral, ustvarjena z mislijo na prihodnost zemlje in naših otrok. Kuka je učilnica življenja. Spodbuja naravne gibalne vzorce, buri domišljijo, vabi k odkrivanju z vsemi čuti in razvijanju socialnih veščin. Kuka je varna igra v naravnem okolju.

Družino sestavljajo 4 osnovni moduli

Kuka Leze
Kuka Leze

k prvim zahtevnejšim gibom vabi malčke od 2. leta dalje.

Kuka Skače
Kuka Skače

postane zanimiva med 4. in 6. letom, ko je najljubše početje iskanje in premagovanje ovir.

Kuka Pleza
Kuka Pleza

vključuje višji modul za plezanje, ki že zahteva nekaj fine motorike, pa tudi poguma.

Kuka Skriva
Kuka Skriva

pogovore na štiri oči in zaklade, najdene v zapuščeni lopi, vse do 12. leta.

kuka različice

Moduli lahko stojijo samostojno, kot unikatno igrišče ali poligon, ki vabi k gibanju.

Kdo uporablja Kuko?

Vsi, ki pridejo na rojstni dan! Po na tla položenem Kuka Leze se z veseljem kobacajo dveletniki, visoko na klopci v zavetju Kuka Skriva pa si 12-letnici smeje šepetata prve skrivnosti. Vsi ostali pa skačejo, plezajo in med igro urijo svoje gibalne spretnosti ter pri tem spoznavajo sebe, drug drugega in okolje, ki jih obdaja. 

Kdo kupi Kuko?

Vsi tisti, ki verjamejo v lepšo prihodnost. Starši, ki vedo, da je dobro za njihovega malčka le tisto, kar je dobro tudi za okolje. Dedek in babica, ki želita mladi družini podariti nekaj posebnega. Gostinci in hotelirji, ki živijo z lokalnimi zgodbami. Vrtci in šole, ki vzgajajo bodoče rešitelje sveta. In skupnosti, za katere je nazaj k naravi edina pot naprej.

Dodajanje podestov in brvi osnovne module poveže v poligon, ki spodbuja zdravo tekmovanje in izboljšuje gibalne sposobnosti.

Kdo je naredil Kuko?

Idejni očka Kuke je Mitja, za prijatelje Bobi. Oblikovalec, izdelovalec in oče dveh zelo posebnih deklet. Ki sta Kuko sicer že zdavnaj prerasli, sta pa prav njuna igra in želja po gibanju navdahnili prva doma izdelana igrala, iz katerih je v skoraj dveh desetletjih zrasla Kuka.

Kdo pravi, da je Kuka varna?

Najprej otroci, ki so jo preizkusili. In njihovi starši. Poleg njih pa je varnost in ustreznost vseh modulov potrdil Slavko Rudolf, izkušen strokovnjak za gradnjo otroških igrišč in edini zapriseženi sodni izvedenec za zunanja igrala v Sloveniji. Kot dokazilo Kuka nosi certifikat EN 1176-1:2008.

kuka brošura

Te o Kuki zanima še več?

Prenesi brošuro s podrobnejšim opisom, merami in nasveti za varno odkrivanje in urjenje svojih spretnosti.

Prenesi brošuro
Za sestavne dele, ki jih uporabljamo, jamčimo z: